Miyajima og Hiroshima

Vi tog shinkansen til Hiroshima, og videre fra Hiroshima med tog og færge til øen Miyajima. På sejlturen derhen så vi den berømt Othorii Gate, en stor rød shinto-port der står i vandet foran Miyajima-øen. En shinto port symboliserer overgangen fra den normale verden til ‘den anden verden’, så Othorii porten viser, at hele Miyajima ø er en stor helligdom.

image

Vi blev indlogeret på en ryokan lidt oppe af bjerget, og efter et par timer (vi ankom ved firtiden) var øen øde. De fleste der kommer til øen er japanere på en-dags tur, og de tager alle hjem omkring klokken fem om eftermiddagen.

Øen er også kendt for sine tamme hjorte der går frit rundt, men man må ikke fodre dem. Vi så dog en på vej til ryokanen der stod og åd en avis.

image

Efter ti-retters kaiseki middag gik vi ud for at tage billeder af det berømte tempel og Othorii porten. Smukt. Hjem igen, en tur i ryokanens onsen og så i seng.

Næste morgen gik vi op af det ene bjerg på øen for at tage en cable car til det andet bjergs top. Der var ulidelig varmt og vi fik svedt nok en liter vand hver på den korte ca tyve minuters tur op til cable car.
Der var en absolut smuk udsigt og varmt.
På toppen af bjerget tog mig og min søster en kagebagekursus i at lave øens traditionelle småkager der er formet som et japansk marble blad.

Fra toppen af det ene bjerg til toppen af det andet bjerg gik vi, og så gik turen ellers nedad. Vi havde vurderet nedgangen lidt forkert og det endte med at tage over halvanden time og tre liter sved at komme ned af bjerget igen. Vi så dog ‘the eternal fire’ som findes i et buddist tempel på bjerget. Ilden er blevet holdt i live i 1200 år siden ham den berømte munk Kobo Daishi tændte den. Det er også herfra at man har taget ilden til at tænde fredsflammen i Hiroshima fredspark.
image

Efter den hårde tur fik vi nudler og kold øl på en lokal restaurant og så var det hjem i bad.

Senere tog vi Miyajimas akvarium og så søløve show, østersfarme, edderkoppekrabber og blæksprutter.
image

Aftensmad var igen kaiseki middag. Denne gang var der også dybstegte østers med dressing. Det smagte fuldkommen af fiskefilet med remolade.

image

Morgenen efter skulle vi videre tilbage til Hiroshima. Her så vi Hiroshima Peace Memorial Park og dens mange monumenter samt museet til minde om den første atombombe der blev smidt over Hiroshima, dræbte mere end 200.000 mennesker og startede The Nuclear Age.

image

Nu går turen til Kyoto i shinkansen fuld af hostende japanere. I Kyoto er der over 35 grader så det skal nok blive sjovt (-_-‘).

Mille

(1225)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.