Koyasan og Osaka

Vi kørte med tog til Koyasan, et bjerg hvor der ligger over 100 templer dedikeret til en speciel sekt af buddismen som en munk grundlage i 800-tallet. Det tog shinkansen, ekspresstog og kabeltog op af bjerget for at komme derop. Vi skulle bo i et munkekloster med tilhørende tempel, et virkelig fredfyldt sted i traditionel japansk stil.

Da vi ankom ved 4-tiden skulle vi straks til meditation. Her lærte vi at meditere i følge shingo-buddismen, hvor man også messer.
Munken der lærte os det var mester i det og efter sessionen fik vi lov til at stille spørgsmål til ham. Vi fandt ud af at han havde valgt buddismen fordi hans egen far ikkr havde haft tid til sin familie, og munken ville så finde et sted hvor han kunne gøre op med den japanske arbejdsbi-norm. Munken var også gift og havde en lille datter, og når han ikke var i templet så dyrkede han sine egne grøntsager.

Senere stod det på munkemad. Alt er vegetarisk og uden løg. Masser af tofu, intet smag.
image

Efter aftensmad gik vi en tur på en gravplads/memorial for at se den oplyst af lamper om natten. Det var et kæmpestort område omkranset af japanske cædertræer. Stien var over to km lang.
Efter at have kigget på klamme store edderkopper hele vejen frem og tilbage var det tilbage i seng.

Morgenen stod på buddistisk morgenceremoni klokken seks. Vi kom ind og blev velsignede ved at indånde røgelse. Derefter mere vegetarisk mad.

Efter tog vi på rundtur. Vi startede på gravpladsen igen. Over 20.000 store grave og ukendt antal mindre. Det er egentlig ikke grave – det er memorials. Rige og magtfulde mennesker i feudal og nutidsjapan får opført et monument der til.deres minde, og monumenet bliver opført mens de lever. Der var en memorial for den allerførst samurai i Japan. Den var mere end 1200 år gammel. Der var så også en memorial for Panasonic i den nyere afdeling.

I slutningen af gravpladsen var der et tempel hvor grundlæggeren af singo buddismen, Kobo Daishi gik i sin ‘evige meditation’ og forsvandt for 1200 år siden. Vi tror at han bare krassede af da han mediterede, men han får serveret 2 måltider hver dag i et særligt tempel.

Derefter så vi endnu flere templer og derefter vegetarisk frokost (juhu). Så skulle vi videre tilbage til Osaka hvor vi skulle have én overnatning.

Vi ankom til Osaka ved tretiden og vi gik ud til aftensmad senere. Osaka kan bedst beskrives som Japans ‘sin city’. Vi boede midt i Namba området hvor restauranter og nattelivet er. Overalt er der pachinko steder (japansk gamble), natklubber og alle de små gader var red light district. Der var endda et sted hvor du kunne betale for at en kvinde lod dig lægge hovedet på hendes knæ og så ville hun så rense og nusse dine øre i en halv time for 3.000 yen.

Vi spiste sukiyaki (en stor gryde med alt muligt i som bliver tilberedt ved bordet) og fik is og kaffe med op på værelset.

Næste dag så vi Osaka Castle, men det var for varmt til at bevæge sig så vi blev nede mens de andre tog en tur op i slottet. Vi fik dog et billede med en samurai og en kold slush ice. Det var 33 grader i skyggen og jeg vil slet ikke vide hvor varmt der var i solen.

Nu går turen til Hiroshima og Miyajima.

Mille

(431)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.