Onsdag startede med en tur til en gade i Tokyo, hvor der sælges isenkram og udstillingsmad. Vi fik handlet bento (madkasse), spisepinde, en lækker køkkenkniv og lidt andre ting og sager. Vi fandt også et par specialbutikker for kaffeelskere, og Mille måtte bare ha’ nogen ekstra gode bønner med hjem.
Inden vi skulle videre til Hakone skulle vi lige ha’ lidt hyggeligt at spise, og gik på et fint konditori for at få en is og kaffe. Jeg skulle bare hav lidt vanilleis, den blev serveret i en skål med tøris – en lidt speciel oplevelse.
Derefter satte vi kursen mod Hakone.
Hakone er kendt for sine varme kilder og er et aktivt vulkansk område – der har dog ikke været nogen udbrud i 3000 år. En del af turen foregik med Shinkansen, 270 km/t er hurtigt, men føles næsten ikke – man suser bare gennem landskabet.
Efter lidt Koreansk aftensmad vi selv grillede ved bordet fik vi endelig prøvet at både i de varme kilder som Japanerne elsker så meget. Da vores rejseselskab var de eneste på hotellet gav det heldigvis ingen problemer at vi har tatoveringer – folk med tatoveringer har ellers normalt ikke adgang pga Yakusa (den japanske mafia).
Næste morgen var det meningen vi skulle på tur rundt om krateret og den sø der er i det. Vi nåede dog ikke langt dør de lukkede det hele pga dårligt vejr. Det blæste hele 33 m/s der hvor vi skulle have værer, så det var nok meget godt.
Vi besøgte i stedet en replika af en 400 år gammel gammel kontrolpost. Her besøgte vi en mand der lavede en speciel type træarbejde. Han viste os nogen bokse der kun kunne åbnes hvis man udførte 54 ting i rigtig rækkefølge. En anden bok kunne kun åbnes hvis man orienterede der stjernebillede der var i låget mod nord!
På det tidspunkt var vejret blevet rigtig skidt, regnen piskede ned og sigtbarheden var nogen gange under 50 meter. Godt vi skulle videre til Takayama.
I Takayama skulle vi bo helt traditionelt, og det er klart det lækreste vi har prøvet. Gitte og jeg har nærmest en lejlighed, med ildsted og alt hvad der ellers hører sig til.
Om aftenen prøvede vi den lokale udgave af Kobe kød, det bedste oksekød der kan købes.
Vi grillede kødet ved bordet i restauranten, og skyllede det ned med koldt øl og Sake.
Campai og godnat…
Søren
(412)